top of page
stars-069.jpg

Pim Smit, gerenommeerde Kunstenaar met wereldklasse aan huis

 

De veelzijdige Pim Smit is een buitenbeentje in de kunstwereld. De Nederlandse schilder-componist-zanger en poëet die jaren geleden Amsterdam ruilde voor Wommersom (Linter), blijft de kunstliefhebber met elke creatie verbazen. De service die Pim zijn klanten biedt, is al even uniek.

Meestal komen de liefhebbers van Pims stijl en werken naar zijn atelier, waarna hij en zijn klant zich met een tiental werken verplaatsen naar het huis van de potentiële koper. “Daar wordt uiteindelijk een keuze gemaakt, en voor het werk een geschikte plaats gezocht in onderlinge samenspraak”, zegt Pim Smit.

 

De geroemde kunstschilder

Pim Smit, die een enorm eigen oeuvre kan tonen, ontvangt kunstliefhebbers alleen op afspraak. Het is fijn voor Pim kunstliefhebbers echt te ontmoeten, persoonlijk in de wereld van de kunstenaar zelf. De typische stijl van Pim Smit is vrij abstract en figuratiever dan de stijl van zijn ontdekker Herman Brood. Bovendien toont ‘een Smit’ een gelaagd kleurenspel.

 

Unieke ontmoetingen en projecten met sport- en muziekiconen

Pim Smit bedacht unieke projecten als Art Meets Sport en Art Meets Music. Zo werkte hij onder meer samen met;

 

Thibaut Courtois, Simon Mignolet, Eddy Merckx, Delfine Persoon, Imke Courtois, Edwin van der Sar, Richard Krajicek, Kim Clijsters, Dorian van Rijsselberghe, Joost Luiten, Arnold Vanderlyde, Jean Marie Pfaff, Jan Ceulemans, Freddy de Kerpel, Tia Hellebout, Meisjeskoor Scala, DJ Tiësto, Cesar Zuiderwijk, Ben Crabbé, Clown Bassie, Victor Reinier, team Anderlecht en nog vele anderen. 

 

De opbrengst ging steeds naar diverse goede doelen. Smit haalde al meer dan 250.000 euro op voor Charity. Een originele Pim Smit is immers een waardevol bezit voor het leven, waarvan de waarde alsmaar stijgt.

 

Zijn ruime atelier ligt in Wommersom, op 12 km van Sint Truiden. Daar vond hij ruimte en vrijheid voor zijn muzikale en kunstzinnige uitspattingen. Pim Smit is een autodidact op alle vlakken, een unieke kunstenaar van deze tijd. Pim werkt ontegensprekelijk aan een belangrijk hoofdstuk van de geschiedenis van de hedendaagse kunst.

Zijn collectie omvat jaarlijks ongeveer 30 tot 40 unieke schilderijen van diverse formaten. De gemiddelde prijs voor een uniek kunstwerk ligt rond de 4.000 euro. Kleinere werken zijn verkrijgbaar vanaf 1000 euro en de grotere werken kosten tussen 4000 en 14.000 euro. De kunst van Pim Smit wordt verkocht aan internationale galeries en verzamelaars, maar een belangrijk deel van zijn collectie kan je persoonlijk en in alle sereniteit bewonderen in Pims eigen atelier.

 

Waarom naar een galerij gaan als je bij de kunstenaar zelf mag komen kijken?

Pim Smit is een vaste waarde in de kunstwereld, die jaarlijks met een collectie aan magnifieke werken uitpakt. Pims verf- en schildertechnieken zijn uniek en meteen herkenbaar. Ze bieden de kunstliefhebber exclusieve en  krachtige moderne kunst

 

Wordt verliefd op deze bijzondere kunst van een evenzo bijzondere kunstenaar.

 

Kunstwerken die geen verhaal nodig hebben en details bijzonder maken

Het werk van Pim Smit vraagt niet om enige invulling met een verhaal, heeft geen woorden nodig. Het bevat geen informatie die het artistieke areaal van de kunstkenner verruimt. Het opent zich eerst bij de aandachtige, contemplatieve en dus belangeloze blik die, voor de duur van de beschouwing, inzicht biedt in de samenvloeiende interne relaties van het schilderij. Dan straalt het kunstwerk zijn specifieke kwaliteit uit die, voorbij zijn vormelijke en technische voortreffelijkheid, niets is dan zijn onherleidbare, integere betekenis.

 

bottom of page